7 svar
39 visningar
Hejj1234 18
Postad: 17 maj 2020

Demokrati

Kan någon sammanfatta lite om demokrati och lagar. Källkritik och fördjupa lite om demokrati såsom möjligheter och problem.

Jag vet att alla länder inte har demokrati men vad kan möjligheterna och problemen vara inom en demokrati?

Hur har du tänkt själv? 

Hejj1234 18
Postad: 17 maj 2020

Att det finns demokratiska länder såsom Sverige men det finns också länder med diktatur.

Vad finns det för problem som kan finnas inom en demokrati och diktatur? Menas det med propaganda och korruption eller. Vad kan det finnas det för konflikter?

Random555 47
Postad: 17 maj 2020 Redigerad: 17 maj 2020

Förtydliga vad du behöver hjälp med, förstår tyvärr inget.

Hejj1234 18
Postad: 17 maj 2020

Jag behöver hjälp med att förklara demokrati och diktatur i länder samt vilka problem det kan finnas inom en demokratisk land.

Adela06 2
Postad: 17 maj 2020

Jo demokrati är ju att folket bestämmer och ursprunget är ju från Grekland, även ordet demokrati är från det grekiska språket. Det är att alla har en röst, spelar ingen roll om du har fattig, rik, känd eller snygg, din röst spelar roll. Demokratiska länder såsom Sverige är de mest utvecklade länderna och har en väldigt utvecklad demokrati. 

det finns absolut problem med demokrati såsom att folk har svårt att komma överens. Det har varit många krig på grund av att just folk inte kan komma överens när det gäller demokrati.

 

diktatur å andra sidan är när en eller flera specifika personer bestämmer allt. Olika länder med diktatur är exempelvis Nordkorea, som har en extremt start diktatur.

 

det var det bästa jag kunde förklara.

Hejj1234 18
Postad: 17 maj 2020

Kan någon förklara det här "Motsättningar och konflikter mellan olika demokratiska värden
Källkritik". 

Menas det vad det finns för konflikter inom demokratiska länder men vad menas med källkritik inom demokrati och diktatur.

En klassisk motsättning mellan demokratiska värden är exempelvis

åsiktsfrihet/yttrandefrihet och  alla människors lika värde.

I en demokrati vill man ha en långtgående yttrandefrihet där man ska få ha och uttrycka sina åsikter fritt. Däremot vill man kanske inte att man ska fä uttrycka vad som helst exempelvis sådant som kan strida mot alla människor lika värde, genom att tala om att vissa människor är överlägsna andra eller att uttrycka sig hatiskt mot någon folkgrupp. 

Svara Avbryt
Close