2 svar
673 visningar
hejhej10 6 – Fd. Medlem
Postad: 21 maj 2020 23:12

demokrati

Hur kan/bör man hantera utmaningarna mot demokratin både i fungerande demokratier men även arbeta för att andra stater runt omkring oss i världen får möjlighet att utveckla en politisk demokrati?

Ledord: Ett diskuterande och reflekterande svar med en analys som förklarar hur detta påverkar samhället omkring oss med hjälp av egna slutsatser som är förankrade i externa källor som fördjupar diskussionen. Glöm inte att motivera ditt val av källor med ett källkritiskt resonemang i slutet av ditt svar.

Jonto Online 8876 – Moderator
Postad: 22 maj 2020 01:20

Jag tror det är viktigt att man bemöter de odemokratiska rörelserna istället för att tysta ned dem.

Det handlar dock också om att värna om demokratin exemplevis genom att hålla människor engagerade i det demokratiska samhället.

Ett konkret exempel som man kan titta på är ju exempelvis NMR som till viss del har odemokratiska drag. I en del stater förbjuds sådana partier. I andra så låter man de verka fritt med demonstartioner och bemöter dem istället. Där kan man fundera vilken strategi som är bäst. 

En annan utmaning är människor som tvivlar på att demokratin fungerar och känner att de inte kan påverka. Det kan också handla om misstro mot demokratin. Hur kan man arbeta med detta?

Smaragdalena 73718 – Lärare
Postad: 22 maj 2020 09:36 Redigerad: 22 maj 2020 09:45

hejhej10, hur har du tänkt själv? Det står i Pluggakutens regler att du skall visa hur du har försökt och hur långt du har kommit. Meningen med Pluggakuten är att du skall få den hjälp du behöver för att göra din uppgift själv, inte att någon annan skall servera dig färdiga lösningar på dina problem. /moderator

Svara Avbryt
Close