2 svar
274 visningar
Hancez_2 47
Postad: 24 jan 2022 12:00 Redigerad: 24 jan 2022 14:56

Diskuterande tal, ta ställning till något (lögner och sanningar)

Så jag har haft en inlämningsuppgift om lögner och sanningar, där man skulle ta ställning till om man anser att lögner är naturligt och även nödvändigt i samspelet med andra. Jag har redan skrivit texten där jag diskuterade kring det från lite olika perspektiv. Nu ska jag hålla ett tal som ska handla om samma sak, men måste skriva ett  manus. 

Jag undrar hur jag kan avsluta mitt tal, obs inte argumenterande tal däremot får man diskutera från olika perspektiv som sagt. Hur kan jag avsluta på ett bra, tydligt, sammanfattande och uppmuntrande. Ungefär så här hade jag tänkt, men undrar om det duger. Tacksam för svar <3

Första meningen i det avslutande stycket: Det jag vill lyfta här är att lögner inte borde klassas som moraliskt fel.... sedan fortsätter jag berätta lite hur vi ska tänka osv.... sista meningen lyder så här "Så nästa gång innan du säger en medveten osanning tänk på..... osv funkar det?

Visa spoiler

Skriv ditt dolda innehåll här

naytte 2847
Postad: 24 jan 2022 14:04 Redigerad: 24 jan 2022 14:05

Jag vet inte vad du själv tycker om det hela, men utifrån perspektivet att de är nödvändiga kan man tänka så här kanske:

Vi alla bär en "mask" i det offentliga livet, vi visar aldrig vårt sanna jag för andra, för då hade samspel mellan människor inte fungerat. Tänk dig exempelvis en anställd som skulle visa finger mot sin chef för att han inte tycker om honom, det hade ju aldrig gått. Detsamma gäller i alla delar av livet; du säger till din flickvän att du tycker hon är fin, även om det kanske inte stämmer för tillfället, du håller ett gått leende oavsett om du tycker någon är dum i huvudet osv. Man använder lögner för att driva vidare offentlig verksamhet.

Det är lite flummigt men som sagt, bara en idé :)

Hancez_2 47
Postad: 24 jan 2022 14:43

Tack så mycket, tycker verkligen om den idéen om att vi alla bär en mask, tror att den kan väcka tankar. :)

Svara Avbryt
Close