5 svar
123 visningar
smiley20 är nöjd med hjälpen!
smiley20 52
Postad: 18 mar 2020 Redigerad: 18 mar 2020

en fråga angående argumenterande text uppgift..

Hej, jag ska skriva en argumenterande text om abort, men jag har inga åsikter om ämnet.

Kan man skriva en text med tesen "Borde abort vara lagligt eller olagligt?" och sedan argumentera både för och emot ämnet? Eller måste man välja en eller annan sida? 

Om du ska skriva en argumenterande text måste du ha en viss åsikt. Det måste inte nödvändigtvis vara "abort för alla"/"abort är mord", utan kan även vara sådant som "abort borde inte erbjudas minderåriga utan föräldrars tillstånd" eller "abort borde vara tillåtet till vecka 26". 

Om du inte har några personliga åsikter kan du välja sida att argumentera för. Det finns inget krav på att du i verkligheten måste hålla med om det du argumenterar för. :)

När min syster gick på gymnasiet fick hon i uppgift att argumentera FÖR slaveri. Tyvärr förstod tydligen inte alla av hennes klasskompisar att det inte var HENNES åsikter...

Det är helt ok att skriva "detta är en skoluppgift och avspeglar inte nödvändigtvis mina personliga åsikter".

Vi hade elever som inledde ALLA sina tentor på det sättet. Av religiösa skäl.

smiley20 52
Postad: 18 mar 2020

Varför får man ens i uppgift att argumentera för slaveri? haha

För att träna på att argumentera. Om du kan argumentera för slaveri på ett sådant sätt att folk åtminstone tänker "Jag håller verkligen inte med" istället för "Vilken idiot och svin till människa", då kan du argumentera. :)

Svara Avbryt
Close