4 svar
298 visningar
PluggaSmart är nöjd med hjälpen!
PluggaSmart 430
Postad: 10 jul 2018

Engelska 6

Hej!

Efter sommarlovet börjar jag mitt andra gymnasieår. Därför undrar jag hur jag kan öva & förbereda mig inför
engelska 6. Jag har hört att det ska vara en relativt svår kurs (svårare än engelska 5) och är därför lite nervös. Hur upplevde ni engelska 6? Vad gjorde ni? Hur kan jag förbereda mig på bästa sätt?

 

Tack på förhand!

Xectic 132
Postad: 10 jul 2018

Själv tyckte inte jag att det var sådan stor skillnad mellan Engelska 5 och 6 kursen. Jag blev bra på engelska genom mängdträning, att aktivt tala engelska med sin familj och se på engelska serier. Böcker är även att föredra. 

PluggaSmart 430
Postad: 26 jul 2018

 Tack för svaret! Får man fråga vad för typ av uppgifter man gör i engelska 6?

Ungefär samma saker som i Eng5; debattartiklar, bokanalyser, muntliga framföranden. Nivån är lite högre, bara.

Xectic 132
Postad: 26 jul 2018 Redigerad: 26 jul 2018
PluggaSmart skrev:

 Tack för svaret! Får man fråga vad för typ av uppgifter man gör i engelska 6?

 Precis det Smutstvätt skrev. Den största skillnaden mellan kurserna tycker jag var skönlitteraturen. Efter att ha genomfört båda kurserna fick jag uppfattningen om att engelska 5 handlar mer om att repetera kunskaperna från högstadiet och att förbättra sin engelska långsiktigt. Engelska 6 kändes för mig som en stor kurs-tenta där allt handlade om att bevisa vad du kunde och inte någon större inlärning. Nu är detta egna uppfattningar - andra elever upplever säkert detta på ett annat sätt. Naturligtvis förbättrar man sin engelska genom träning, men fokus på att visa sina kunskaper tycker jag var tyngre i engelska 6. 

Dock tycker jag att skillnaden fortfarande inte var så stor. Läraren varierande uppgifterna och gav oss elever flera möjligheter att nå kunskapskraven under årets gång. Har du lätt för engelska så kommer det gå bra. Annars blir det bara lite tuffare. 

Svara Avbryt
Close