2 svar
73 visningar
Tija 15
Postad: 31 maj 2019

EU-valet

Hej, Vi ska undersöka EU och jag hittar inte  vilka de största utmaningarna är som EU måste hantera nu. Jag skulle tro att det är klimatkrisen, migrationen och ländernas ekonomi, arbetslöshet. Stämmer det? Men var kan jag hitta uppgift om detta så att jag kan hänvisa till källa?

Lägg till EU:s administration (flytten mellan Bryssel och Strasbourg, Brexit och inte minst det budgethål som kommer skapas i.o.m. det) så har du nog lyft fram allt som brukar beskrivas som de viktigaste utmaningarna för EU.

Det kan vara svårt att hitta en ensam pålitlig källa. Vad som är EU:s största utmaningar är mycket av en politisk fråga. Vissa partier och partigrupper skulle säga att klimatet är en stor ödesfråga, medan andra menar att den inte är det. Vissa partier och partigrupper tycker EU ska ta stort ansvar för arbetslösheten medan andra menar att EU inte bör arbeta med dessa frågor.

Om du tittar på valdebatterna inför EU-valet så kan man dock tydligt se vilka olika ämnen som debatteras och tas upp, som också är EU:s utmaning.

Här är en undersökning där EU-medborgare och svenskar har svarat på vilka de anser de viktigaste frågorna för EU är.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/vQlJ9l/europas-utmaningar-avgor-eu-valet

 

Jag skulle även vilja tillföra: att bekämpa internationell brottslighet och terrorism

Svara Avbryt
Close