2 svar
41 visningar
Tella 188
Postad: 5 nov 22:46

Exempel på app som rättar grammar

Har ni någon exempel på en app som rättar engeleska texter på ett bra sätt. För jag vill verkligen förbättra mig. Eller exempel på en app som ger synonymer på engeleska. Jag vet grammarly men jag vet inte hur man använder den.

82372718 75
Postad: 5 nov 22:57 Redigerad: 5 nov 23:01

Hej! Det finns massvis med olika hemsidor / appar som rättar engelsk grammatik. Exempel på en hemsida är reverso.net. (Har inte använt den själv så mycket men verkar vara helt ok.) Kan inte garantera kvalitet. 

Nu är jag ingen expert på just Grammarly, men jag har för mig att man måste göra ett konto på deras hemsida för att använda tjänsten. Vissa funktioner kostar pengar, inte alla.

En sak att tänka på att, i slutändan, är alla dessa sidor bara datorer, inte människor. Datorerna kommer göra fel, språk är mycket komplext med många aspekter att ta hänsyn till. Den bästa hjälpen du kan få med grammatik är av människor som behärskar engelskan (t.ex. din engelsklärare). Ta allt som datorn rättar med en nypa salt, vissa mer avancerade konstruktioner kan bli inkorrekta. 

 

För synonymer kan du exempelvis använda den kända Merriam-Webster (Här). Finns även många andra synonymordböcker.

SaintVenant 3492
Postad: 6 nov 00:59 Redigerad: 6 nov 01:01

Sök på Thesaurus så hittar du. Det betyder ordagrant "synonymordbok" på engelska. 

Jag använder en skräddarsydd google-sökning som trålar efter resultat på Thesaurus.com som är en riktigt bra hemsida men det finns säkert appar.

Hemsidan visar synonymer, antonymer, förslag på användning i mening samt variationer från olika ordklasser så som adverb, konjunktioner och adjektiv. Det sistnämnda är väldigt användbart om man vill bredda sitt ordförråd.

Svara Avbryt
Close