1 svar
278 visningar
Elsaaa 7
Postad: 9 feb 2020

Five pharagraph essay

Hej, 

Vi skriver en text på engelska, en five paragraph essay som ska handla om "24/7- society" alltså att man är uppkopplad hela tiden med telefoner osv. Det står att man inte ska använda retoriska frågor för att det kan göra en osäker på vad som är rätt svar och den ska vara akademisk skriven så det ska vara ganska rakt på sak om ni förstår vad jag menar. 

min rubrik är "Do you need your phone?" 

och sen fortsätter texten såhär: 
In today’s society we are connected all the time. We feel that we need to look at our phones around the clock, but the question is, do we really need to do so or it is this an unnecessary habit? Wherever you go, you can see people multitasking with their eyes constantly looking down at their phone instead of looking up and seeing the world that they are missing.

det är en ju som en retorisk fråga men mer som en vanlig fråga för att det finns liksom inga riktiga svar. Jag argumenterar emot att använda telefonen. Tror ni att jag behöver ändra på detta och har ni tips till vad istället? 

DanaSvensson 10
Postad: 1 mar 2020

Det är ok att ha en fråga i rubriken om du klart och tydligt svarar på den i din text. Ett effektfullt sätt är att göra det i sista meningen. (lite andra synpunkter på det du har skrivit): försök att inte använda så många you och we mer i resten av din text så att det inte blir för vardagligt språk. Om du går i gymnasiet så kom ihåg att aldrig skriva don't utan skriv do not och hasn't som has not. Jag vet att det känns konstigt men engelskalärarna tvingar en till det i bla engelska 7. Har även rättat några stavfel du gjort och skrivit om texten så som jag hade gjort: 

In today’s society we are connected all the time. Many feel that they need to look at their phones around the clock. The question is, do they really need to do so or is this an unnecessary habit? Wherever you go, you can see people multitasking while their eyes are constantly looking down at their phones. When people do so they are not able to look up and see the world that they are missing out on.

Svara Avbryt
Close