3 svar
42 visningar
Johanna är nöjd med hjälpen!
Johanna 16
Postad: 1 nov 2018

Förkorta

hej! Jag har löst uppgiften men får fel svar vad har jag gjort för fel?

AlvinB 3384
Postad: 1 nov 2018

Du har gjort rätt, men du är inte helt färdig. Du kan nämligen förkorta bort ytterligare ett yy efter sista steget.

Kallaskull 483
Postad: 1 nov 2018

y2-x2xy÷x2-y2x2y2=y2-x2xy·x2y2x2-y2=xy(y-x)(y+x)(x-y)(x+y)  med konjugatregeln och xy(y-x)(y+x)(x-y)(x+y) =xy(y-x)(x-y)=-xy(x-y)(x-y)=-xy eller bara y2-x2xy·x2y2x2-y2=(y2-x2)xy(x2-y2)=-xy(x2-y2)(x2-y2)

Johanna 16
Postad: 1 nov 2018

Tack:)

Svara Avbryt
Close