4 svar
123 visningar
paruthy18 1446 – Avstängd
Postad: 5 mar 2018 19:17 Redigerad: 5 mar 2018 19:26

förlängt hållbarhet av mat

jag har läst att, om man lägger mat i ättiksyra kommer den få förlängt hållbarheten men vad är det som gör att maten håller längre än vanligt ?

är det så att i en sylig miljö kan inte bakterierna trivs och det är bakterier som gör maten att mögla så om vi lägger mat i en syra så ingen bakterie så ingen mögel. alltså maten får en förlängt hållbarhet

hjälp mig med det

mvh

Bakterier kan oftast inte leva i sura miljöer, med några undantag (t.ex. mjölksyrebakterierna i din andra tråd). Däremot är det små mikroskopiska svampar som orsakar mögel och inte bakterier. Faktum är att mögel innehåller ämnen som liknar antibiotika och är till för att döda bakterier som konkurrerar med svamparna om näringen.

paruthy18 1446 – Avstängd
Postad: 17 mar 2018 16:13

nej .. jag förstår inte vad mögel är ?

Teraeagle Online 20229 – Moderator
Postad: 17 mar 2018 21:49

Mögel är en typ av svamp, närmare släkt med champinjoner än bakterier. Däremot är mögelsvamparna betydligt mindre.

paruthy18 1446 – Avstängd
Postad: 17 mar 2018 21:50

ok,,,,,,,,, nu förstår jag

tack så mkt

Svara Avbryt
Close