förlängt hållbarhet av mat
jag har läst att, om man lägger mat i ättiksyra kommer den få förlängt hållbarheten men vad är det som gör att maten håller längre än vanligt ?
är det så att i en sylig miljö kan inte bakterierna trivs och det är bakterier som gör maten att mögla så om vi lägger mat i en syra så ingen bakterie så ingen mögel. alltså maten får en förlängt hållbarhet
hjälp mig med det
mvh
Bakterier kan oftast inte leva i sura miljöer, med några undantag (t.ex. mjölksyrebakterierna i din andra tråd). Däremot är det små mikroskopiska svampar som orsakar mögel och inte bakterier. Faktum är att mögel innehåller ämnen som liknar antibiotika och är till för att döda bakterier som konkurrerar med svamparna om näringen.
nej .. jag förstår inte vad mögel är ?
Mögel är en typ av svamp, närmare släkt med champinjoner än bakterier. Däremot är mögelsvamparna betydligt mindre.
ok,,,,,,,,, nu förstår jag
tack så mkt