2 svar
50 visningar
naytte är nöjd med hjälpen
naytte Online 2472
Postad: 3 sep 18:35 Redigerad: 3 sep 18:43

Förstår ej frågan

Visa att operationen snitt är kommutativ, dvs. att AB=BA för alla mängder A och B.

Jag förstår inte hur man ska "visa" att detta är sant? Det är väl definitionsmässigt så det fungerar? Precis på samma sätt som man inte kan "visa" att 1+2=2+1.

Judit 256
Postad: 3 sep 18:48

Jag förstår din fråga, vissa saker känns så uppenbara att det blir svårt att visa. Ett sätt att visa det är att rita två Venndiagram där du byter plats på A och B och visar att samma område markeras oavsett vilken ordning A och B är. Inte helt säker på att det räcker, men det är väl ett sätt att visa det.

Laguna Online 26176
Postad: 3 sep 19:12

Man kan ändå säga något som direkt kommer från påståendet och som visar att det är sant. Man kan göra som man brukar när man bevisar likhet mellan mängder, man betraktar ett element i ena mängden och visar att det ingår i den andra, och sedan tvärtom.

För ett element e i A snitt B gäller att e tillhör A och e tillhör B. jag lyckas inte skriva nåt här som inte känns fånigt, men man måste göra det för att beviset ska bli klart...

Många liknande påståenden i algebra är både långtråkiga och fåniga, men att det är sant per definition håller jag inte med om.

Svara Avbryt
Close