4 svar
2717 visningar
Ayoush är nöjd med hjälpen
Ayoush 12
Postad: 24 feb 2020 17:42 Redigerad: 24 feb 2020 17:57

Frågor om demokrati , hermods

Hej!

Jag studerar samhällskunskap 1b på Hermods och kommer att skriva svar på två frågor men inte vet hur ska jag börja svara, anledningen till det är att jag har inte förstått riktigt själva frågorna, de är:

1: På vilka sätt utmanar demokratins motståndare dessa grundkrav? Utgå framförallt från begreppen minoritet/majoritet, pluralism och mänskliga rättigheter.

2: Hur kan/bör man hantera utmaningarna mot demokratin både i fungerande demokratier men även arbeta för att andra stater runt omkring oss i världen får möjlighet att utveckla en politisk demokrati?

Kan ni förklara för mig dessa frågor på ett enkelt och tydligt sätt och vad jag behöver för att kunna svara på dem. 

Lägg varje fråga i en egen tråd, och visa hur du har försökt, så hjälper vi dig gärna! /Smutstvätt, moderator

Jonto Online 8877 – Moderator
Postad: 25 feb 2020 02:24

Fråga 1 syftar på några grundkrav som du uppenbarligen har fått. Du ska beskriva  på vilket sätt dessa ifrågasätt eller hur olika odemokratiska grupper/rörelser försöker hota dessa. Med begreppet mänskliga rättigheter exempelvis. Vad finns det för hot i samhället mot mänsklig rättigheter, som inte tycker att alla har samma rättigheter?  minoritet/majoritet: Finns det exempel där en minoritet(en mindre grupp, färre än hälften) försöker ta makt och styra över en större grupp(en majoritet i samhället)?

Fråga 2 blir ju utifrån vad du svarar på fråga 1 om hur man kan hantera de problemen som du nämnt för att kunna försvara demokrati men även utöka den till att gälla fler stater i världen.

hejhej10 6 – Fd. Medlem
Postad: 26 maj 2020 22:45

Kan du höra av dig till mig om du har kunnat svara rätt på frågorna. Vore jätte snällt! Behöver lite hjälp med tankesättet.

Jonto Online 8877 – Moderator
Postad: 26 maj 2020 23:45
hejhej10 skrev:

Kan du höra av dig till mig om du har kunnat svara rätt på frågorna. Vore jätte snällt! Behöver lite hjälp med tankesättet.

Nu förstår jag inte hur du menar. Vem pratar du med, mig eller trådstartaren?

Svara Avbryt
Close