b1sma 16
Postad: 8 sep 15:45

Framtidsutbildning!

 Hej 
jag kom till Sverige 2021 och har utländska betyg, men nu läser jag sva1,en5 och samhäll 1B. Problemet är jag vet inte vad jag vill plugga till  och varje dag har jag en  ny intresse som gör att jag blir mer osäker om mina framtidsplaner. Före i tiden ville jag jättegärna bli en läkare men nu verkar det som att jag har tappat intresse för jag fick börja om med allting. Det är massor av tänker kan någon guida mig? 

Vad är ditt nya intresse?

Gillar du att arbeta med sociala yrken där man träffar mycket människor? Eller gillar du ett arbete där man mer arbetar på kontor eller med maskiner eller sådant?

Man ska gå de tänka lite på vad man tycker om. Det är dock bra också att kolla om det är lätt eller svårt att få ett jobb inom det.

b1sma 16
Postad: 8 sep 16:00

Jag gillar prata mer än att skriva och gärna träffa människor, men först och fram vill jag jobba självständig tex som kurator men har min egen mottagning..osv

Om du ska läsa en utbildning så låter kanske "Socionom" som en utbildning för dig. Det läser man ofta om man vill arbeta som kurator men också andra jobb inom socialtjänsten. 

Något annat som kanske kan passa är att arbeta inom skola eller förskola som lärare, förskolelärare, elevresurs eller elevstödjare.

Just socionom måste jag kommentera om att jag såg på nyheterna häromdagen att det råder dåliga arbetsförhållanden, specifikt på Socialstyrelsen...

Om du kan ett annat språk än svenska eller engelska kanske tolk kan vara ett alternativ.

Svara Avbryt
Close