6 svar
202 visningar
saleh 27 – Fd. Medlem
Postad: 7 mar 2021 17:55

Gymnasiearbete

Hej! Jag går på naturprogramet Det är mitt sista år på gymnasiet och som ni vet så måste man lämna in en gymnasiearbete i slutet av året.

Jag hade praktiska frågeställningar och min skolan hade renoverat labbsalen och de blev klar med det förra månaden, så tills nu har jag inte gjort något labb eller sådana. Och när jag skulle göra labben sa de att vi inte har set utrustning som krävs, så du behöver ändra på dina frågeställningar.

 

Mitt gymnasoe arbete handlade om att odla bakterier och jag kommer att ändra till halv teoretisk och halv praktiskt.

 

Praktiskt: Hur många bakteriekoloni bildas det från olika föremål.

Teoretiskt: bildra det mögel koloni? Om ja varför?

 

Jag behöver hjälp med den teoretiska delen har sökt många gånger på google men lyckas inte hitta ett relevant svar som jag kan skriva på mitt arbete.

mag1 8958
Postad: 7 mar 2021 18:30

Jag kan inte tolka riktigt vad du menar med din teoretiska frågeställning, kan du formulera om den och gärna utveckla eller beskriva vad du har funderat över, så blir det lättare att ge dig återkoppling.

saleh 27 – Fd. Medlem
Postad: 7 mar 2021 18:40

Med teoretiskt föreställning menar jag att jag behöver undersöka svar från olika källor och inte praktiskt. T.ex. läsa gamla undersökningar eller något trovärdigt källa som berättar om t.ex. varför det bildas mögel med bakterie kolonier från olika föremål på agarplattan. 

Det praktiska som jag ska undersöka själv på labbsalen är hur många bakterie kolonier det bildas från olika föremål.

saleh 27 – Fd. Medlem
Postad: 8 mar 2021 01:00

Alltså det som jag behöver hjälp med, är att hur jag undersöka teoretiskt varför det bildas mögel på agarplattor när jag odlar bakterier från olika föremål t.ex. dörrhandtag.

Hur skulle du kunna undersöka det teoretiskt, menar du? Om det blir mögel på agarplattan så beror det på att det fanns mögel på handtaget.

saleh 27 – Fd. Medlem
Postad: 8 mar 2021 14:06

Ja det vet jag och är exakt vad jag menade, men hur skulle jag kunna skriva ett teoretiskt undersökoning på denna frågan. För jag kan inte skriva bara för att det fanns mögel på dörrhandtag.

Det här låter som något du behöver samråda med din handledare om.

Svara Avbryt
Close