4 svar
3426 visningar
NoraKemi 56 – Fd. Medlem
Postad: 16 sep 2018 11:15

Gymnasiearbete- Biologi 2

Hej!

 

Jag tänkte skriva gymnasiearbetet i Biologi 2. Men jag har så svårt för exakt vad jag ska skriva om och vad man får skriva om. Finns det några restriktioner? Jag är väldigt intresserad av fysiologi och skulle vilka skriva om hjärtat eller hjärnan, eller kanske immunförsvaret och virus( vet dock verkligen inte vad man kan skriva om inom det). Har någon något tips så skulle jag bli jättejätteglad. Måste bestämma mig för en frågeställning. 

Virus är svåra att göra amatörstudier av, men bakterier är lite lättare. För några år sedan konstaterade forskare vid ett universitet i Wales att fistbump:en är det mest hygieniska sättet att hälsa på.1 Du kanske kan göra något liknande?

Exempel: Jag kokar inombords när jag ser folk nysa i handen, eftersom man vet att de tar i en massa saker efteråt, men är det verkligen ett hygieniskt problem? Hur mycket bakterier överförs egentligen från handen till det personen tar i? Gör det någon skillnad om man torkar av handen med en näsduk efteråt? Hur stor? 

zabo 6
Postad: 17 sep 2018 20:17

Gör om Bakteriofag, Det är virus som dödar bakterier. Då bakterier börjar bli resistenta mot antibiotika pågrund av att vi människor över använder antibiotika. Så börjar man kolla på hur man kan behandla infektioner med dessa bakteriofager. Roligt och intressant. 

NoraKemi 56 – Fd. Medlem
Postad: 18 sep 2018 19:06

Åhh, tack så hemskt mycket, jag ska verkligen kolla vidare på det. Det låter väldigt intressant. Tror ni att man kan skriva om hjärtinfarkt, eller något samband i hjärnan, det som vi läst om nu i biologi 2 inom fysiologin? eller är det för grundläggande och "tråkigt"

Om du kommer på någon bra frågeställning går det absolut! 

Svara Avbryt
Close