1 svar
217 visningar
Meri 8
Postad: 25 mar 2019

Gymnasietarbete

Hej 

Jag skriver mitt gymnasiearbete om hur ensamkommande barn och nyanlända elever klarar sin studier i skolan.  Jag avgränsat mig till gymnasiet jag går i. Det som jag är tveksam på är bakgrunden och inledningen. Jag vet inte riktigt vad som är relevant att tas upp i dessa båda delar. Jag funderat på att skriva om flyktingskrisen under år 2015. Passar det bäst på inledningen eller bakgrunden? Bör jag berätta om skolans historia i bakgrunden eller är det inte relevant? Jag undrar vad som är relevant och vad är det som inte? Några tips eller förslag på jag bör tänka på och skriva om i båda delarna. 

Jonto 1665 – Gy-lärare (Ty)
Postad: 26 mar 2019 Redigerad: 26 mar 2019

I inledningen tycker jag du kort kan nämna att det kommit många flyktingar och att integration av dessa anses vara en viktig fråga eftersom detta är egentligen grunden till varför din studie är intressant. Du kan också här lyfta in några forskare eller skribenter som skrivit om eller tyckt till om skolans integration av nyanlända eller diskuterat deras skolprestationer.

I bakgrunden tycker jag du kan ta upp statistisk information om hur många nyanlända som kommit de senaste åren, samt hur många av dessa som är skolungdomar. Sen bör du beskriva hur dessa elever integreras i skolan ex. om de sätts in i förberedelseklasser, direkt i vanliga klasser o.s.v. Dels hur det fungerar generellt men också hur det sker på skolan du undersökt.

Information om skolan och dess historia kan vara relevant. Du måste fundera på vad läsaren kan tycka är viktigt för att förstå resultatet. Vilket år skolan bygges eller vad rektorn heter är exempelvis inte relevant medan information om hur många elever som går på skolan  och om det är en kommunal eller privat skola kan påverka hur studierna bedrivs och elevernas förutsättningar att klara sina studier.

Svara Avbryt
Close