2 svar
109 visningar
Soraya 20
Postad: 17 maj 2019

Historia 1

Hej kan någon förklara för mig om kommunikationsrevolutionen? vad menas med den?

tack

Hur har du tänkt själv? Det står i Pluggakutens regler att du skall visa hur du har försökt och hur långt du har kommit. /moderator

Kommunikationsrevolutionen handlar om stora förändringar kring människors möjlighet att kommunicera med varandra. Detta kan sägas ha skett i flera etapper i mänsklighetens historia. När vi lärde oss att tala med varandra och uppbyggandet av ett språk (för väldigt länge sen) kan det ses som en kommunikationsrevolution. Senare lärde vi oss skriva och kunna kommunicera genom skrift genom ett skriftspråk. Fortfarande skedde dock bara kommunikationen med de närmaste.

En av de största kommunikationsrevolutionerna var dock Gutenberg och hans boktryckarkonst. När vi kunde trycka böcker och skrifter så gick det att föra ut ett budskap som kunde nå fler människor även i andra byar, städer och länder. Ännu ett steg i detta var såklart postgång och sedermera under 1800-talet kom telegrafen och telefonen med mer. Kommunikationen skedde dock väldigt långsamt och var svårtillgänglig.

Under 1900-talets andra hälft och 2000-talet kan man tala om en ny kommunikationsrevolution. Digitalisering i form av tv, mobiltelefoner, datorer, internet med mer har gjort kommunikationen ännu smidigare och lättare men framför allt global, att det idag går väldigt snabbt att komma i kontakt med människor på andra och denna möjlighet finns hos stora delar av världens befolkning.

Svara Avbryt
Close