1 svar
24 visningar
Zahur är nöjd med hjälpen!
Zahur 16
Postad: 10 jan 2021

Historia

 

hej, jag fattar inte riktigt vad det är jag behöver lista ut eller göra kan någon förklara för mig frågan ned? tack, skulle va tacksam om ni förklarade steg för steg.

·       Hur speglas samhället i litteraturen under slutet av 1800? ex. Oliver Twist

·       -Hur skulle en skildring av dagens samhället, likt Oliver Twist, se ut? Tänk på sociala förhållanden i nutid, ekonomisk ojämnhet, syn på utbildning och social status.

Jonto 4081 – Moderator
Postad: 12 jan 2021

På första frågan ska du se hur samhället beskrivs i olika böcker som är skrivna då.

Samhället är allt det som finns runt omkring som karaktärerna lever i exempelvis är människor rika eller fattiga? Hur behandlas kvinnor i samhället? Vilka personer har rättigheter? Lever man i städer eller på landet eller i byar? Vad finns det för lagar och regler? Finns det mycket sjukdomar? Vad jobbar människor med m.m. Det finns jättemycket att beskriva av samhället som man kan märka i böckerna från dessa tider.

På fråga två ska du försöka se hur Oliver Twist skulle kunna se ut i dagens samhälle. De problem eller förhållanden exempelvis fattigdom och utsatthet. Finns de problemen också i vårt samhälle i Sverige idag? Vilka är det idag som är fattiga eller har det dåligt ekonomiskt och inte har utbildning?

Svara Avbryt
Close