1 svar
39 visningar
Elsaaa är nöjd med hjälpen!
Elsaaa 2
Postad: 15 feb 2019

Hitlers väg till makten

Vilka saker hade ni tagit upp om ni skulle berätta om hitlers väg till makten?

Jag tänkte på tex deras inflation efter andra världskiget, många människor var missnöjda, han sa att han skulle lösa deras problem och han höll många tal för att få med mer människor. Har ni några mer bra saker?

Det är bra aspekter som du nämner att titta på exempelvis bakomliggande orsaker såsom missnöje, dålig ekonomi etc. samt Hitlers personliga egenskaper i att entusiasmera, hans retorik etc. som du nämner är också viktiga

Det som jag också tycker du också kan titta på är hur han konkret faktiskt kom till makten. Många tror ju att Hitler tog makten från ingenstans. Hitler  ställde faktiskt dock upp i demokratiska val och folk röstade på honom. Han fick visserligen inte en majoritet av rösterna utan ca. 36 %. Däremot samarbetade andra partier med honom och stödde honom. Det började demokratiskt men sedan knöt han mer och mer makt till sig själv och sitt parti och till sist så förbjöds andra partier och fria val. Försök läsa mer om och beskriva den processen.

Vad andra gör är också viktigt. Varför kunde Hitler agera så ostört och genomföra allt detta? Det fanns ingen som gjorde motstånd. Det var ingen som såg varningsklockor eller satte sig emot. Diktatorer kan bara komma till makten genom att den stora massan av människor är tysta.

Hitler sysslade också framgångsrikt med propaganda. Läs på om propaganda och beskriv hur det kan hänga ihop med hans väg till makten. 

Svara Avbryt
Close