1 svar
354 visningar
foad hamad 34
Postad: 28 nov 2018 Redigerad: 28 nov 2018

Hjälp Historia

Hej mina kära vänner!

Jag har några frågor som jag inte kunde lösa de. kan nån hjälpa mig att nå svaret?

tack för hjälpen

 

a) Med den franska revolutionen föddes nationalismen. Vilka faktorer brukar man säga skapar nationalism, och vilka av dessa fanns i Frankrike vid 1700-talets slut? Hur reagerade exempelvis andra länder på det nya styret i Frankrike? Med den industriella revolutionen föddes också den moderna samhällsdebatten. Vilka nya mötesplatser gynnade politisk debatt och hur?

b) Den franska revolutionen ledde till andra revolutioner i Europa, vilka? Nämn EN av dem och redogör för bakgrund, förlopp och konsekvenser.

 

c) Redogör för vilka samhällsklasser och vilka ideologier som fanns. Jämför genom att redovisa likheter och skillnader i ideologiernas syn på exempelvis rösträtten, kyrkan och vilka som skall ha makten. Vilken ideologi knyts till vilken samhällsklass, och varför?

Flyttade frågan från Övriga ämnen /Fler ämnen till Samhällsorientering/Historia

Gör en tråd för varje fråga, lägg frågorna i rätt delforum och visa hur du har försökt lösa dem själv. Jag låser den här tråden.

/Smaragdalena, moderator
 

Hur har du försökt lösa dem? Har du hittat information som du tycker är svårt att förstå?

För att vi ska kunna hjälpa dig bra bör du skriva hur du redan har tänkt och vad du tycker är svårt att förstå och behöver hjälp med.

Tråden är låst för fler inlägg

Close