1 svar
39 visningar
torarosen 1
Postad: 4 maj 21:46

hjälp inför kursprov i matte 2b

Hej!! Om 4 veckor har jag kursprov i matte 2b, men jag klarar endast av att lösa E uppgifterna och skulle gärna vilja nå till högre nivåer. Problemet är att jag inte vet hur jag ska plugga för att nå C-A nivåerna. Om någon skulle vilja ge mig tips skulle jag uppskatta det jättemycket!

 

Tack på förhand. 

ConnyN 1809
Postad: Igår 07:12

Hej och välkommen till pluggakuten!

Berätta gärna vilket avsnitt du kommit till.
Bra är om du försöker att lösa så många som möjligt av övningarna i din lärobok.

Titta vilka avsnitt du har att gå igenom.
Läs inledningarna på varje avsnitt. Läs exemplen de gjort. Försök att lära dig terminologi.
I t.ex. kapitlet om geometri är det många nya ord att lära sig.
Försök att sammanfatta det viktigaste i varje avsnitt. Ett avsnitt börjar oftast med en förklarande del och sedan kommer övningsuppgifterna. När du repeterar nu så försök att fånga upp det du känner att det här bör jag kunna. Undvik att fastna i detaljer. Gör övergripande sammanfattningar och spar det som är svårt, så kan du bättre koncentrera dig på det senare.

Är det något som du känner dig osäker på och behöver hjälp med så kan du fråga här givetvis, men du kan också söka hjälp på YouTube. Börje Sundvall är min personliga favorit, men sök själv och hitta någon som just du gillar att lyssna på.
Matteboken här från Mattecentrum har också mycket bra. Enklast når du dit genom att välja Matte 2  Alla trådar här på pluggakuten. Här är en länk dit. Matteboken 

Svara Avbryt
Close