8 svar
977 visningar
PaleWhite 138
Postad: 18 dec 2018 19:00

Hur blir man bättre på engelska?

Hej!

Jag går i årskurs 9 och har nationella prov om cirka 3 månader. 

Vi har redan haft den muntliga. Men det som finns kvar är lyssna, skriva och ...

Hur kan jag förbereda mig? Hur kan jag träna inför nationella proven? 

Nattisplugg 51 – Fd. Medlem
Postad: 18 dec 2018 19:20

På skolverket finns de gamla uppgifter från nationella som elever i åk 9 har haft. De kan du träna på.

Albiki 5096 – Fd. Medlem
Postad: 18 dec 2018 19:34

Hej!

Läs fler engelska texter!

Liona Hassan 18 – Avstängd
Postad: 19 dec 2018 13:42
PaleWhite skrev:

Hej!

Jag går i årskurs 9 och har nationella prov om cirka 3 månader. 

Vi har redan haft den muntliga. Men det som finns kvar är lyssna, skriva och ...

Hur kan jag förbereda mig? Hur kan jag träna inför nationella proven? 

 Jag tycker du bodde läsa fler böcker för att kunna lära mer ord och hur en flytande språk på engelska kan vara, hur börjar man men sen tycker jag att du borde kolla på gamla national prov på engelska. 

Den här webben finns gamla national engleska prov på alla delar. 

https://nafs.gu.se/prov_engelska/exempel_provuppgifter/engelska_ak9_exempeluppg

roan714 8 – Fd. Medlem
Postad: 2 mar 2019 20:15

Min engelska lärare sa att man kan lära sig det engelska språket på tre månader om man verkligen vill. Han sa att man kan ta ett youtube klipp lyssna 20 sekunder sen skriver du av vad de säger och lyssnar flera gånger, härma vad de säger och spela in vad man säger och sedan lyssna på det och försöker förbättra det. 

khadijah.shirzai 5
Postad: 7 okt 2021 19:43

Låna böcker på engelska och läs dom sen skriv en egen engelsk bok.

Percy78 1 – Fd. Medlem
Postad: 7 okt 2021 22:16 Redigerad: 7 okt 2021 23:05

Lär er utal framför allt, jag bodde i London i 10 år så jag vet hur viktigt det samt alla misstag vi svenskar säger. 

 

Jag kommer lista några här:

Säg aldrig får får utan det heter ju billigt får. Alltså cheap sheep låter kanske lika men uttalas inte samma, alla svenskar har dock jätte problem med ch ord som chips charm charge cheese men inte sh ord som shirt shave för det är samma som våra tj ljud. Ch skall under tänderna stängas så att dom nästan slår i övergommen medans sh som shirt eller schampo eller liknande skall munnen vara mer öppen ett softare ljud alltså.

 

Lär er att aldrig uttala bokstaven J som vi uttalar den, klassiker är när vi döper ett engelskt namn här i Sverige som tex james och säger james med svensk j, funkar här i Sverige men i England är svenskt J Y, alltså exakt samma utal, medans J skall vara också samma som för ch vs sh stäng tänderna när James skall utalas på engelska eller liknande alltså alla J ljud, samma gäller för G som har ett j ljud alltså inte golf utan george tex 

 

Iron maiden är ju en bra grupp men man skrattar när man går på konsert här i Sverige och alla skriker iron maiden istället för ion maiden som det skall utalas, alltså r är väldigt skönt så vida man inte bor Skottland där dom rullar på r men dock iron som ord är fortfarande silent men inte samma som engelsmännen säger. En massa ord har r i sig iron är bara en av dom så tänk på att inte rulla på era r framför allt, låter hemskt.

Norwich och ipswich spelar ju ofta fotboll mot varandra eller nu menar jag  Norich mot ipswich, japp nu satte jag dit er hur skall ni veta? Svårt men man lär sig w är för det mesta dels silent, så döm till min förvåning när jag kom till London och så att jag vill gärna åka till Greenwich, du menar grenich så dom till mig.

 

E skall utalas Så inte vårat I därför är det framför allt roligt och höra gbg:are och Stockholmare säga I'm from sviiiiden alltså inte sweden, sluta att ia när ni kommer över.

V vs W vi döper ju våra barn till allt möjligt idag wictor tex men tänk på att för dom är inte v och w samma bokstav när man säger Vicki till Viktoria säg då Vicki och inte wiki, jag har själv åkt dit :), säg inte i en engelsk konversation tex AWS som står för amazon webservices som avs, samma det heter www inte vvv eller BMW inte bmv 

b3lla0lss0n 44
Postad: 8 okt 2021 14:43

Kolla på engelsk-talande filmer/serier, eller engelsk-talande youtubevideos! Det är så jag blev bättre på att prata engelska :) 

majd.mansour 12
Postad: 13 okt 2021 03:23

Det finns flera vägar för att förbättra ditt engelska-språk. Du kan t.ex kolla på engleska videor utan undertexter vilket kommer att hjälpa dig i nationella provet (lyssna). Det är rekommenderat också att läsa engleska böcker om ämnen du intresserar av. Skriv vad du tänker varje dag i engleska. Lär dig nya engleska ord varje dag. Chatta engleska med din kompis eller med dig själv innan du sover osv...

Stressa dig inte utan bara börja att träna engelska på det sättet du känner dig trygg med.

Lycka till!

Svara Avbryt
Close