4 svar
804 visningar
Studi är nöjd med hjälpen
Studi 16 – Fd. Medlem
Postad: 1 dec 2018 18:10

Hur skriver man en rapport?

Hej!

Jag håller på att skriva en rapport (teknik). Därför undrar jag vad det är man skriver under rubriken analys. Och vad borde jag tänka på när jag skriver en rapport?

Tack på förhand!

Teraeagle 20231 – Moderator
Postad: 1 dec 2018 20:43 Redigerad: 1 dec 2018 20:44

Utgår du från någon rapportmall? Vilka avsnitt ska du då ha med? Beroende på vad de andra avsnitten handlar om så blir svaret lite olika angående vad du ska skriva under analysen.

Studi 16 – Fd. Medlem
Postad: 2 dec 2018 12:48

Ja, vi ska skriva om följande rubriker:

Syfte

Planering

Material

Utförande ( vi ska bygga en ägglandare och ska beskriva hur vi bygger under lektionerna )

Resultat

Analys

Jag undrar vad man bör tänka på när man skriver en labbrapport, när det gäller språk och om man måste motivera sina val av material? Ska jag t.ex. skriva att jag valt ett material, för att det är hållbart? 

Teraeagle 20231 – Moderator
Postad: 2 dec 2018 12:57 Redigerad: 2 dec 2018 12:59

På analysdelen ska du försöka binda ihop de olika delarna och komma fram till en slutsats. Lyckades du uppnå ditt syfte? Vilka felkällor kan ha funits som påverkade resultatet? Är svaret rimligt? Har du några rekommendationer? Vad har du lärt dig och vad kan andra människor som funderar på att göra samma sak i framtiden tänka på?

Språket ska vara formellt och opersonligt. Undvik helst ord som jag/vi/ni/de osv. Undvik förkortningar, såvida det inte är något långt uttryck som du använder ofta i texten. Då måste du förklara förkortningen första gången den dyker upp.

Under materialavsnittet räcker det nog med att ta upp vilka material som har använts. Under analysdelen kan du sedan resonera kring ifall det var ett bra val av material eller om du kanske hade fått ett annorlunda (bättre?) resultat med något annat material. Utan att veta mer exakt vad du har gjort så är det dock svårt att ge några mer konkreta tips. 

Studi 16 – Fd. Medlem
Postad: 2 dec 2018 13:10

Tack så mycket för hjälpen!

Svara Avbryt
Close