1 svar
49 visningar
alex är nöjd med hjälpen!
alex 273
Postad: 25 maj 2019

hur stödjer sig hinduismen som religion och filosofi på detta begrepp

Hej

kan någon förklara frågan

ordet hinduism är ett missvisande begrepp för många hinduer. de hänvisar själva till begreppet sanatana dharma som sammanfattar de flesta tolkningstraditioner som det mest levande och centrala. hur stödjer sig hinduismen som religion och filosofi på detta begrepp? hur påverkar det individ och samhälle?

Tack

När de pratar om att "hinduism" är ett missvisande begrepp så tror jag de menar att hinduismen som religion inte är riktigt definierad. Det finns nämligen ingen skapare och ingen av alla erkänd helig skrift att förhålla sig till. Hur man utövar religionen hinduism skiljer sig också åt i världen. Det finns många olika hinduiska läror.

Santana Dharma är ett begrepp som handlar om den evige världsordningen som är centralt för alla hinduer. Detta är dock en idé som ligger utanför religionen och som även finns inom andra religioner och icke-religiösa rörelser.

Santana Dharma handlar mycket om vägen till Gud, maktordningen med mer. Du får googla och läsa mer om det. Det jag tror de vill är att man ska förklara hur exempelvis hinduernas tro på återfödelse och reinkarnation, deras riter och kaster samt karma bygger på Santana Dharma och hänger ihop med det.

Svara Avbryt
Close