2 svar
49 visningar
ellvos 4
Postad: 11 okt 2020

Industriella revolutionen

På vilket sätt kan den svenska industrialiseringen användas som ett verktyg i samhällsdebatten? Du kan välja att hitta artiklar om detta eller resonera själv om hur en skulle kunna använda den industriella revolutionen i en debatt.

 

Jag har faktiskt ingen aning, har försökt komma på något i flera dagar.

Jonto 3791 – Moderator
Postad: 11 okt 2020

Jag förstår heller inte helt. Du bör be den som gett dig uppgiften att förtydliga den, om du inte själv förstår eller fått mer information än så.

tindra03 177
Postad: 11 okt 2020 Redigerad: 11 okt 2020

Hej! Precis som Jonto skrev så förstår inte jag heller frågeställningen riktigt. Jag skulle gissa att frågan berör historiebruk en aning? För något år sedan hade jag en uppgift om industriella revolutionen och historiebruket till detta. Jag vet inte om det kan inspirera dig lite?

https://youtu.be/4As0e4de-rI 

Se från typ 19:00 till 25:00. Det är ett "framträdande" från öppningscermonin OS 2012 i London. Ställ dig själv frågan hur arrangörerna använt historian. Vad ger detta för intryck på åskådarna? 

 

Kan man på liknande vis som i videon övertyga en motståndare om att ens egna ståndpunkt är den rätta?

 

Lycka till!

 

EDIT: När du ser typ hur arrangörerna använt historian för att framföra en viss ståndpunkt, hade man med liknande medel kunnat framföra en ståndpunkt i svenska debatten?

Svara Avbryt
Close