2 svar
1231 visningar
Zedrye2 54
Postad: 8 sep 2019

Industriverksamheter

Jag kan inte hitta på Google så skulle bli tacksam om ni kanske visste :P

Ge exempel på industriverksamhet som är:

råvaruorienterad, dvs. ligger nära råvarukällan
marknadsorienterad
arbetskraftsorienterad

Hur har du tänkt själv? Det står i Pluggakutens regler att du skall visa hur du hra försökt och hur långt du har kommit. /moderator

Tänk t ex på Volvos bilfabrik på Hisingen. Ligger den just där för att det är nära råvarukällorna, nära till dem som skall köpa bilarna eller där det finns lämplig arbetskraft?

Volvo Cars har nyligen byggt en ny bilfabrik i USA (kommer inte ihåg vilken delstat). Ligger den just där för att det är nära råvarukällorna, nära till dem som skall köpa bilarna eller där det finns lämplig arbetskraft?

Tänk på LKAB:s gruva i Kiruna. Ligger den just där för att det är nära råvarukällorna, nära till dem som skall köpa bilarna eller där det finns lämplig arbetskraft?

Jonto 4076 – Moderator
Postad: 8 sep 2019

För att hitta en arbetskraftsorienterad industriverksamhet kan man exempelvis titta på ställen som har många industriutbildningar till exempelvis ingenjörer eller sådant eller där det bor mycket människor eftersom industrijobb är relativt enkla jobb där det inte krävs någon högre utbildning för många av de anställda. Det kan också vara så att man startar en industri där man vet att det är hög arbetslöshet eller dylikt.

Svara Avbryt
Close