2 svar
19 visningar
anonymis 123
Postad: 23 maj 2020

influencer och privatperson

skillnaden mellan att en privatperson och en ifluencer får hat från andra? 

jag tror att när inflyencer får hat så är det vanligt då den inte kommer bry sig och ta åt sig till skillnad från en privatperson. Men vad tror/tycker ni???

Det är nog vanligt att personer i offentligheten inte är lika känslig för hat, men det innebär inte att sådant är fallet för alla, eller att offentliga personer aldrig tar illa upp av hat. Å andra sidan är det inte lika vanligt att privatpersoner får hat, även om det såklart sker. 

Rent juridiskt har sk. "offentliga personer" inte riktigt samma skydd som personer utan stort allmänintresse. Om jag skriver till mina tvåtusen twitterföljare att "Min chef [Namn] är en knarklangare", kan det nog räknas som förtal, men om jag skriver till samma följare att "Stefan Löfven är en knarklangare" räknas det inte som förtal, givet att jag inte skriver detta upprepade gånger. 

Offentliga personer som är aktiva och delar med sig mycket av sina liv, blir ju i regel mer utsatta för hat. Till viss del så räknar man nog med det som offentlig person, att i viss skala så får man nog räkna med det. Det blir ett prisman får betala för att vara offentlig. Det innebär dock inte att det ska vara på det sättet. Juridiskt är det dock som Smutstvätt väldigt sällan som näthat leder till att det är ett brott enligt lagen eller blir en fällande dom.

Om privatpersoner blir utsatta för näthat handlar det oftare kanske om att det är någon i ens närhet som utsätter en eller att det inte sker i lika hög skala. Däremot kan det vara så att man inte är förberedd på det eller inte är van vid att kunna hantera det som gör det svårare.

Svara Avbryt
Close