3 svar
46 visningar
peachfeliche är nöjd med hjälpen!
peachfeliche Online 112
Postad: 14 dec 2018

Jesus mirakel

Hej

håller på och svara på frågor om nya testamentet och undrar hur andra tänker kring hur de olika berättelserna om Jesus mirakel har påverkat Kristendomen?

 

Skulle verkligen uppskatta era tankar kring detta :)

Jag är intresserad av hur du tänker. Skriv först hur du tänker så kan vi fylla i eller komplettera ditt resonemang.

peachfeliche Online 112
Postad: 14 dec 2018
Jonto skrev:

Jag är intresserad av hur du tänker. Skriv först hur du tänker så kan vi fylla i eller komplettera ditt resonemang.

 Jag skrev: "Jag tror att det kan ha gett uppfattningen om att det funnits flera ögonvittnen som har åskådat Jesus underverk, hans stora barmhärtighet och kraft och att därför Jesus är den väntade Messias – kungarnas kung. I och med detta så tror jag att det lagts som bevis på hans godhet och andliga kraft - han är räddaren." 

 

men jag vet inte riktigt :/ känns som jag kanske är ute och cyklar..

Man kan aldrig vara ute och cyklar när det gäller att tolka religion, det är högst individuellt. Jag tror du har en bra poäng i att det ska visa på en kraft som legitimerar att beskriva honom som en frälsare eller räddare. Mirakel och underverk visar ju på något "gudomligt", vilket ju hör samman med att han beskrivs som Guds son.

Sen beror det lite på hur man tolkar historierna om Jesu mirakel. Man kan tolka dem bokstavligt. Jag är själv kristen men gör mer bildliga tolkningar av mirakeln, att det inte behöver ha skett på riktigt utan ska belysa bildligt Jesu egenskaper och hans godhet. Miraklet om när Jesus botar sjuka kanske det ska visa på en kraft att bry sig om, att kunna hela och läka och ta hand om människor. Miraklet När Jesus öpnnar vattnet och bereder fram en väg kanske ska visa på att Jesus att hjälpa oss att ta oss igenom svåra hinder och bildligt hjälpa oss att hitta en väg framåt i livet. Att istället för att beskriva hur Jesus är som person visa det med hjälp av liknelser. Det är dock vad jag högst personligen tänker kring bibelns texter.

Svara Avbryt
Close