3 svar
49 visningar
Alf2005 är nöjd med hjälpen!
Alf2005 10
Postad: 6 okt 2020 Redigerad: 6 okt 2020

Kan människor lära av historien?

Kan människor lära av historien (såsom Hitlers tid eller Pol Pots herravälde)?

 

Jag har tänkt själv kring frågan att man kan veta vad som har hänt men ingenting om det som ska hända. Fast det är ingenting att direkt diskutera om. Finns det någonting mer som man kan prata om inom det ämnet?

Välkommen till Pluggakuten!

Flyttade din tråd från Fler ämnen /Andra ämnen till Samhällsorientering /Historia där det är större chans att någon slóm kan svara på frågan hittar den. /moderator

Alf2005, det står i Pluggakutens regler att man bara får ha en tråd om varje fråga. Jag har tagot bort din dubbelpost. /moderator

Jonto 3791 – Moderator
Postad: 7 okt 2020

Enkelt och kort svar: Ja

 

Med "lära av historien" menas att man genom att se vad som har lyckats eller inte lyckats tidigare, så kan man ta lärdom av det i hur man agerar i nutid. Vi kan också förstå den världen vi lever i idag och hur den fungerar genom att titta på historien och hur vi kommit dit där vi är idag.

En konkret (klassisk) sak man kan titta på är exempelvis förintelsen och Hitlers Nazityskland och hur det utveckladee det sig. På vilket sätt har vi tagit lärdomar av det i hur vi exempelvis hanterar nazistiska rörelser idag och hur vi värnar om demokarti och mänskliga rättigheter?

Svara Avbryt
Close