Kokning av etanol och vatten
Hej, jag har under en laboration kockat en blandning av etanol och vatten.
Nu ska jag i min labbrapport förklara dessa saker:
vad händer med molekylerna i lösningen när det kokar?
Varför kokar det inte vid 100 grader?
Ska jag vara ärlig så förstår jag ingenting, tror det har något med diopl-dipolbindningar eller vätebindningar att göra men kan inte förstå ut det fungerar, snälla hjälp.
Labbrapporten ska vara inlämnad idag så lite stressad här hihi.
Tack.
Hej!
Jag har också gjort denna laboration och har samma frågor som du.
Kan du hjälpa mig?
Den ska lämnas in idag. :)
Det finns två ämnen i blandningen, och dessa har olika kokpunkter. Så beroende på koncentrationen av t.ex. etanolen kommer kokpunkten skilja sig från vattnets kokpunkt. Ju högre koncentration av etanol, desto lägre kokpunkt för blandningen.
Titta på kokpunkten för etanol och jämför med vattnets.
Ingår verkligen detta i Ke1? /moderator