8 svar
144 visningar
Aliyah är nöjd med hjälpen
Aliyah 9 – Avstängd
Postad: 14 feb 2019 18:57

Koldioxid

Hej! 

Jag ska skriva om koldioxid och klimatpåverkan. Jag ska skriva om hur det påverkar oss och om åtgärder på problemet. Samhälle, Grupp, Individ.

På påverkan har jag skrivit att det påverkar oss genom dålig luft.

Och på åtgärder har jag skrivit flyga mindre, minimera på bilåkandet,

Behöver utveckla det med lite hjälp!

HKss 13 – Fd. Medlem
Postad: 14 feb 2019 19:34 Redigerad: 14 feb 2019 19:36

Liksom jag skulle rekommendera att du tänker  i längre banor, dvs ex. ḱlimatförändringen gör ju att det blir varmare och då kmr ju isarna smälta o vad leder det till? Jo det kommer ju göra att att havsytan ökar och det blir mindre land, mindre land leder till många olika saker såsom  flyktingar, mindre mat och och sötvatten tror jag också blir mindre. Ta även med vad som kan hände djur.  Såklart så ska du skriva mer utförligt och inte så här staplat ( om du satsar högre). 

Teraeagle 20235 – Moderator
Postad: 14 feb 2019 20:35 Redigerad: 14 feb 2019 20:36

Sen måste du försöka att se svårigheter bland dina åtgärder. En självklar åtgärd är såklart att alla slutar att släppa ut koldioxid imorgon. Så enkelt är det dock inte. Det är lätt att lista åtgärder men en helt annan sak att genomföra dem.

Aliyah 9 – Avstängd
Postad: 14 feb 2019 20:38

Skulle du kunna ge mig ett exempel? 

Smaragdalena 78533 – Lärare
Postad: 14 feb 2019 22:21

Aliyah, meningen med luggakuten är att du skall få den hjälp du behöver för att kunna lösa dina uppgifter själv, inte att någon annan skall servera dig färdiga lösningar på dina problem. /moderator

Aliyah 9 – Avstängd
Postad: 14 feb 2019 22:33

Jag har inte ens fått svar på min fråga! 

Smaragdalena 78533 – Lärare
Postad: 14 feb 2019 22:48
Aliyah skrev:

Jag har inte ens fått svar på min fråga! 

 Om du vill att någon skall göra dina läxor åt dig, har du hamnat på fel ställe. Du har fått massor av tips om hur du skall börja, men du har inte visat minsta försök som vi kan bygga vidare på.

Dessutom har du inte formulerat någon fråga som det går att besvara, bara tiggt om hjälp. /moderator

Aliyah 9 – Avstängd
Postad: 14 feb 2019 22:53

Jag är tacksam för den hjälp jag fått men jag förstod inte vad personen mena det var därför jag bad om hjälp! Dessutom så vet jag hur denna sida fungerar! 

MaxRobertson 9
Postad: 22 feb 2019 13:27

Aliyah! 
Du är inne på rätt spår när du funderar på hur det påverkar oss människor och vad vi kan göra för att åtgärda problemet. Men precis som HKss skrev ovan så måste du börja tänka i längre steg. Det är biologi 1 du läser och det är en ganska djup kurs, jag vet för jag läser den själv just nu. Mina tips till dig som redan läst området hållbar utveckling och ekologi är att du börjar koppla samman dina kunskaper inom ekologi och hållbar utveckling för att få optimala argument för att kunna åtgärda dina listade konsekvenser. Dessutom tror jag att du har bra kunskaper inom kemi och fysik och kan koppla de kunskaperna också. Vi kan ta det exemplet som Teraeagle tog upp med isarna. Vi vet ju att ljusa nyanser inte drar åt sig så mycket värme som mörka nyanser gör och får vi mindre is så får vi en mörkare planet. Det i sin tur leder till att jorden alstrar ännu mer värme än innan och vi får en multiplikatoreffekt med tanke på alla dess konsekvenser av en kaotisk temperaturökning. Fundera vidare på vad det kan få för konsekvenser. 

 

Var inte heller rädd för att fundera utifrån ett samhällsperspektiv för det ligger i betygskriterierna att du ska kunna koppla samman de bitarna. Jag gjorde själv det misstaget. 

Svara Avbryt
Close