3 svar
56 visningar
gbgtjej 25
Postad: 27 nov 2018

Koppla muntligt anförande till allmänmänskliga förhållanden

Hej! Skall hålla ett muntligt anförande om filterbubblor/dold åsiktspåverkan på internet, och  en instruktion för uppgiften kräver att man skall koppla sitt ämne i talet till allmänmänskliga förhållanden. Vet att definitionen på detta är typ något som alla människor kan relatera till, men vet inte hur jag skall koppla det till mitt ämne. Någon som har några förslag? 

Riktigt tacksam för hjälp!

En tråd räcker. Jag har just tagit bort tre trådar identiska med denna. /moderator

gbgtjej 25
Postad: 27 nov 2018

Hej! var verkligen ett misstag, när ja skulle trycka på publicera tråd så laggade min dator, det hände inget, vilket gjorde så att jag tryckte flera gånger och därav kom flera trådar. 

Internet har ju på ett bra sätt bundit ihop människor från olika delar av världen och gjort det enklare att mötas och samtala över lands- och kontinentgränserna, människor har förts närmare varandra. Vi har också enklare att förstå varandra då man kan få information om hur andra har det på andra sidan jordklotet. Detta är en viktig allmänmänsklig aspekt.

Samtidigt har kanske Internet slukat en hel del tid och gjort att vi umgås mindre med varandra i samhället och våra sociala relationer till de närmaste och människorna i vår närhet och gjort oss mindre beroende av folket i byn/staden.

Denna dubbelhet är intressant att diskutera i förhållande till Internet 

Tanken med ett allmänmänskligt förhållande är att det ska vara något människor kan relatera till oberoende av rum och TID. Att förklara något om Internet för någon från 1700-talet är ju omöjligt. 

Men idén om avstånd och relationer och kunskaper till omvärlden och utbyte av tankar och idéer med andra människor är ju något som alltid har intresserat människan genom historien. Sociala relationer och vårt samspel med andra människor är också något som alltid varit centralt för människan.

Svara Avbryt
Close