1 svar
17 visningar
riinesa.osmanii 2
Postad: 30 maj 20:03

Kopplingar mellan imperialism och nationalism

Ska berätta om hur nationalismen och imperialismen är kopplade och hur de hänger ihop med förintelsen. Har försökt fördjupa mig om dessa två ideologier men det är väldigt svårt att fatta. Det som är ännu svårare är att förstå hur det är kopplat till förintelsen.

Jonto 5457 – Moderator
Postad: 30 maj 22:06 Redigerad: 30 maj 22:06

Har du koll på vad nationalism och imperalism är. Då tror jag man ser kopplingen ganska direkt.

 

Imperialismen handlade ju om att stater i Europa ansåg sig ha rätt till att kolonialisera och göra sig till herrevälde över stater i Afrika.

Om man ska lyckas rättfärdiga och motivera varför man anser sig ha rätt att ta över andra bebodda områden i Afrika och på många håll även utnyttja dessa stater för egen vinning. Vilka tankar tror du måste finnas och ligga bakom om man ska göra något sånt. Här kommer nationalismen in. Natioalismen handlar om att sätta det egna landet först och i mer extremare varianter, att det egna landet och det egna folket är överlägsna andra folk.

Här ser man också en tydlig koppling till förintelsen/nazismens idéer. För att kunna rättfärdiga ett sådant hemskt övergrepp för sig själv så måste man tro att det egna folket är överlägset andra folk och att människor som inte är tyskar/area har ett annat värde eller inget värde alls. Man odlade också bilden av att det var dessa gruppers(bl.a. judars) fel att Tyskland fått problem och förlorat.

Svara Avbryt
Close