3 svar
72 visningar
lalal 4
Postad: 6 apr 10:43

Krönika syskonrelationer

hej jag ska skriva en krönika om syskonrelationer på svenskan men vet ej hur jag ska börja ha nån ett förslag har hjärnsläpp men brukar kunna skriva sådana   texter vanligtvis.

 

varför er bra med syskon och varför inte  (negativa/positiva)

resonemang osv...

Jonto 4460 – Moderator
Postad: 6 apr 22:31

Jag tror det är en bra idé som du verkar ha tänkt att innan man börjar skriva så gör man någon sorts tankekarta för vad man vill ha med. Negativa/positiva saker med syskon är ett jättebra tänk. Lista några av varje. 

En krönika ska ha lite av en personlig touch.

I inledningen så bör du ha något som fångar läsaren. Jag skulle kunna tänka mig att man målar upp en situation eller en berättelse om ex. en situation med syskon som folk kan känna igen sig i eller en situation där det kändes väldigt skönt att ha ett syskon eller kanske om du inte har ett syskon, en situation där du är glad att du inte har ett syskon eller velat haft ett syskon.

Sen i din huvuddel av texten så kan du ta upp och diskutera de positiva och negativa sakerna du har kommit på med syskon. Belys gärna med exempel.

I avslutningen bör du få fram någon slags poäng eller slutsats som sammanfattar din krönika ex. Även om syskon ibland kan vara jobbiga och gå en på nerverna så hade jag inte kunnat byta bort dem för allt i världen. Var tacksam över dina syskon. 

lalal 4
Postad: 6 apr 22:45

tack för att du svarade :)

Jonto 4460 – Moderator
Postad: 6 apr 22:47

Ingen orsak. Skriv gärna här i tråden igen när du kommit lite längre och vill ha lite respons eller input.

Svara Avbryt
Close