2 svar
217 visningar
Am00 195
Postad: 7 feb 2019 Redigerad: 7 feb 2019

Kulturkrockar

Hej!

 

Jag skriver en uppsats om religion, just nu skriver jag om kulturkrockar som kan förekomma på grund av religionen, dock behöver hjälp med exempel på det. Skriv gärna om ni kommer på några exempel om kulturkrockar som kan förekomma bland människor på grund av religion. Det kan vara mellan en troende och icke troende eller två människor med olika religioner.

 

Tack på förhand!

Jonto 2887 – Gy-lärare (Ty)
Postad: 8 feb 2019 Redigerad: 8 feb 2019

Exempelvis hur man ska hantera sabbatsdagar, högtider o.s.v. där exempelvis en troende arbetstagare eller skolelev vill vara ledig, kan vara ett problem. I Sverige är ledigheter och lov oftast anpassade efter de kristna högtiderna och det sker kulturkrockar när människor som bekänner sig till andra religioner ska utöva sin religion här.

Matregler är en annan sak som kan skapa problem/krockar i vissa situationer; eller synen på alkohol och dylikt.

Kvinnosynen kan skilja mellan olika religioner, vilket ibland kan leda till kulturkrockar, vilket det skrivits mycket om.

Ganska enkla saker som svordomar kan vara föremål för kulturkrockar mellan troende och icke-troende. Jag som troende reagerar ganska negativt på svordomar såsom "f*n, j*vla, h*lv*te" eftersom dessa för mig refererar till djävulen, vilket för mig som troende är något hemskt och antagonisten till Gud och hans godhet medan många andra idag använder dessa svordomar väldigt naturligt och slentrianmässigt som olika kraftuttryck utan att egentligen mena något illa med det.

Am00 195
Postad: 8 feb 2019

Tack för alla bra exempel! :)

Svara Avbryt
Close