DesperatIdiot 28
Postad: 3 jun 18:13

Kursprovets betydelse för mitt betyg

Hej. Jag har fått C på alla mina prov inom ett ämne, men fick D på kursprovet. Jag var mycket nära C och vara bara 1 poäng ifrån det (totalt 50 poäng). Vad tror ni mitt slutbetyg kommer att bli? Påverkar kursprovet hela mitt betyg negativt?

ÄlskaNaturvetenskap 1
Postad: 10 jun 18:37

Hej! Asså det beror ju lite på hur din lärare är. De flesta gör så att ett kursprov aldrig kan sänka dig om det inte är jätte stor skillnad mot hur du annars har skrivit, de brukar ha kursprov för att du ska kunna höja dig liksom. Men som sagt vet inte hur din lärare gör men det är i alla fall hur mina tänker. Dessutom är det inte jätte stor skillnad på C och D så finns egentligen ingen anledning till att sänka ditt betyg. Prata med din lärare om det om du är orolig:) 

Jonto 5468 – Moderator
Postad: 10 jun 19:59

Det är svårt att säga. Lärare väger olika delar olika mycket när de sätter betyg. För att få ett C så ska man ha visat att man uppnår alla kunskapskrav på C-nivå. Om det är så att de tidigare proven tillsammans testat samma kunskapskrav och förmågor som kursprovet, så skulle jag nog sätta ett C. Dock så ska kunskaper som visas i slutet av en kurs väga tyngre då det är då man har gjort som mest av kursen. Utan att ha hela underlaget så är det dock omöjligt att säga något generellt.

Svara Avbryt
Close