0 svar
229 visningar
Jonto 8845 – Moderator
Postad: 2 nov 16:26 Redigerad: 10 nov 02:03

Månadens tråd Oktober 2023

Månadens tråd för oktober är Heureka 1 kapitel 4 uppgift 8 där JohanF och D4NIEL hjälper MarieJoh med en fråga om medelhastighet.

Tråden uppmärksammas för att frågeställaren MarieJoh på ett väldigt bra sätt presenterar sin fråga, eget försök till lösning och tankegång, som underlättar att ge hjälp. JohanF hjälper till på ett bra sätt att komma fram till svaret/lösningen. Pricken över i:et och gräddet på moset sker dock när D4NIEL kommer in i tråden och samlar upp problemet genom att analysera vad som gick fel och ger råd för att lösa liknande framtida uppgifter. Det är till stor nytta för en frågare som har en uppgift att lösa, att också reda ut hur tankefelet som skapade dennes svårighet uppkom, än att bara få till en lösning på uppgiften. Detta ger i sin tur frågaren en extra dos motivation, som också visar sin uppskattning. Ett bra exempel på där lärande både sker och visas. 

Grattis till tråden och tack för alla era insatser. 

Tänk på att ni gärna får tipsa oss moderatorer via PM till någon av oss. om ni stöter på trådar i forumet som ni tycker skulle lämpa sig för att uppmärksammas i månadens tråd.

Även om vi bara uppmärksammar en tråd per månad så ser både vi moderatorer och kansliet på mattecentrum alla dessa många värdefulla insatser, läxhjälp och lärande som sker här varje minut, timma och dag. Vi är så stolta och tacksamma för alla er, både frågeställare och volontärer. Månadens tråd bör ses som ett belyst exempel på all den fantastiska hjälpen som sker i alla tusentals trådar. 

 

/Moderatorgruppen genom undertecknad

Svara Avbryt
Close