1 svar
41 visningar
mikfem är nöjd med hjälpen!
mikfem 71
Postad: 27 mar 2019

Mänskliga rättigheter

Artikel24. Var och en har rätt till vila och fritid, innefattande skälig begränsning av arbetstiden samt regelbunden betald ledighet.

Det jag tolkar det som är att alla som arbetar har rätten till att vila och ta semester. Och att arbetstiden ska vara i mån rimlig. Dessutom betald ledighet som tex pappa/mamma ledighet. Är det något jag har missat eller är min tolkning av denna mänskliga rättighet korrekt?

Sedan behöver jag också hjälp för hur denhär mänsklga rättigheten kränks. Det jag kan tänka på nu är att folk i Kina som jobbar i företag jobbar orealistiska timmar jämfört med här i sverige. Dessutom att de nästan aldrig får en semester heller. Är denna kränkningen också rätt? eller är det något jag har missat.

All hjälp upskattas!

De mänskliga rättigheterna är oftast väldigt svårtolkade och vaga och det finns inte ett korrekt sätt att tolka dem, därför blir det också ofta svårt att ge repressalier till länder för att de bryter mot dem eftersom det inte är helt konkretiserade.

Jag tycker din tolkning är rimlig. 

Orimliga arbetstider och arbetsförhållande finns absolut som du skriver i många länder och  framför allt arbetskraft som blir utnyttjad utan rättigheter till ledighet och rimliga arbetstider. Blanda annat Kina har haft dessa problem men även vissa U-länder.

Det finns  dock även företag i Sverige som i vissa fall har varit kritiserade för att inte leva upp till dessa villkor.

Ett bransch som har varit kritiserad är transportbranschen med vittnesmål om chaufförer som får köra väldigt långa pass utan vilopaus där många länder i Europa inte har samma reglering av arbetstid som i Sverige eller där det inte finns ett tydligt regelverk kring detta.

Svara Avbryt
Close