7 svar
97 visningar
zahra abdullah 170
Postad: 1 nov 18:19

mattesvårigheter

Hej jag går i åk 7 och har upplevt mattesvårigheter sen jag var i åk 5. i alla prover fick jag bara D, jag har nästan nu gett upp! jag önskar om jag nån gång kan få högre än D

jag har mest svårigheter med problemlösningar.

hoppas någon har några tips/råd på hur det kan bli enklare att lösa matte problemlösningar??

 

 

TACK för förhand!!

ConnyN 2027
Postad: 1 nov 18:55

Kan du ge några exempel som du tycker är svåra?

Jag kikade lite på dina tidigare trådar och där hade du problem med sortförvandling.
Ett knep kan vara att försöka hitta praktiska exempel. Titta t.ex. på olika avstånd utomhus. Bilda dig en uppfattning om vad 100 meter är, vad en kilometer är och vad en meter är. Det kan även användas på volymer. Där är sambandet 1dm3=1liter det allra viktigaste att komma ihåg. testa med en kartong mjölk. Skär av den på den övre halvan så du får i en liter och räkna ut volymen genom att mäta sidorna och höjden som en liter får plats i och prova. Mät och räkna i decimeter och även i centimeter och se om det är rimligt att det går 1000 cm3 på 1 dm3.

Om det gäller skrivna exempel så är det viktigt att du ritar och skriver upp allt du får veta, men bortse från om det är en flicka som heter Anna eller en äldre man som heter Ulf. Det är inte viktigt för uppgiften. Försök att tänka efter vad de beskriver och som sagt rita gärna bilder, men gör inte som min äldsta dotter gjorde, färgläggning och detaljer. Det är ingen teckningslektion. 😊 

zahra abdullah 170
Postad: 1 nov 19:02

Tusen tack!! 

jag förstår din dotter, jag är exakt som henne kommer försöka undervika det!

zahra abdullah 170
Postad: 1 nov 19:12

kan du ge mig en problemlösning så jag kan pröva mig själv?

fner 55
Postad: 1 nov 19:23

Mitt bästa tips är att öva! Ju fler problemlösningar du utsätts för desto större chans har du att kunna lösa liknande uppgifter i framtiden. Du bygger upp en verktygslåda och ju fler problem du försöker dig på, desto större blir den. Dessutom kommer du få allt lättare att avgöra när du ska använda vilken lösningsstrategi.

Bli inte nedslagen om du känner att dina klasskompisar kanske "har lättare för matte". Mattekunskaper är inte en statisk egenskap, utan det är fullt möjligt att bli både bättre, säkrare och snabbare med massa övning! Ge aldrig upp! Lycka till med övningsuppgifterna :)

zahra abdullah 170
Postad: 1 nov 21:21

tusen tack!! jag kommer ta in mig allt du sa, tackar!!

Sten 547 – Live-hjälpare
Postad: 2 nov 12:30

Du ska aldrig ge upp!

Om du har svåra uppgifter, så lägg upp dem i Pluggakuten.
Men glöm inte att berätta hur du själv har tänkt och hur långt du kommit med uppgiften. Då ser volontären som svarar ifall du har tänkt fel eller missat något. På Pluggakuten är det ingen betygsättning, så det gör inget om man skriver fel. Ofta är det genom misstagen som man lär sig.

Använd också de tillfällen till Livehjälp som Mattecentrum erbjuder. Ibland är det lättare att prata med någon via datorn, än att bara skriva texter.

zahra abdullah 170
Postad: 2 nov 15:35

ja tack så mycket!!

kommer hundra procent göra det!

Svara Avbryt
Close