2 svar
173 visningar

Mobilen ringer

Hej idag skrev jag nationella prov i svenska på c-delen i årskurs 9 och mitt i nationella provet ringde min mobil. Kan min lärare ge mig F för att jag hade med mig mobilen i nationella provet. Jag rörde inte min mobil under hela provet och jag skulle aldrig någonsin fuska på det sättet. Jag frågar eftersom att jag inte hade med mig mobilen avsiktligt jag märkte inte av att jag hade den på mig, jag hade en lös och stor hoodie som har en stor ficka längst ner och min mobil är väldigt tunn och liten så det var därför jag inte märkte av den kände något men trodde det var mitt tajta stora bälte och mina tjocka jeans som tryckte men tydligen var det en mobil, jag märkte av att jag hade en mobil när den ringde två gånger. Första gången märkte jag ej av den för jag trodde inte att jag hade med mig mobil men andra gången tittade jag ordentligt på alla min fickor för att det var ingen som hade en och det var först då jag märkte av den och stängde den och lämnade den på min lärares bord för att hon inte ska tro att jag använde den eller något. Kan hon ge mig F ändå? Jag har A på svenska förresten.

Läraren kan välja att underkänna provet eller stryka provresultatet om denne tror eller upplever att det inte gått till på rätt sätt när du skrev det exempelvis att en mobiltelefon varit inblandad. Hör dock med läraren om du kan få prata med denne och försöka förklara som du gjort här, så kan ni säkert lösa det ihop. Du verkar ju ha försökt att rätta till det när du märkte ditt misstag. Oroa dig inte för mycket innan du pratat med din lärare.

Eftersom nationella provet skrivs vid en viss tidpunkt så kan du inte få göra om det. Det innebär dock inte att du får F på hela kursen/området. Om läraren tycker att ditt resultat på provet inte var giltigt på grund av telefonen så kan du be om att få skriva en liknande uppgift vid ett annat tillfälle som testar liknande saker. Nationella provet utgör inte hela bedömningen av en kurs.

Tack för svaret! (:

Svara Avbryt
Close