1 svar
68 visningar
graciamdl är nöjd med hjälpen
graciamdl 6
Postad: 21 nov 16:17 Redigerad: 21 nov 16:24

Muntligt tal om covid19 #argument

Hej, jag behöver hjälp med om det text som jag  har skrivit låter övertyget, det vill säga att jag ska få publiken att förstå varför det är viktigt att vaccinera sig. Jag kommer att använda detta text till min prestation om covid19, vill därför veta om texten har en röd tråd eller inte? Saknas det motargument eller?

 

Coronaviruset har blivit ett globalt hot, mot allas hälsa som har spridit sig via luftburen smitta, där miljontals människor har dödats och personer som har blivit inlagt på sjukvården.

Som ni alla vet har smittspridningen en gång varit kraftigt för ett år sedan, där sjukvården blev hårt belastad med personer som var allvarligt sjuk och behövde därför få vård. Fortsätter denna storm kommer hela landet att hamna i diket, där det knappt kommer finnas någon framtid framöver.

Genom att vaccinera sig kommer du att få ett bättre skydd mot viruset, där du kommer slippa behöva ligga på sjukhuset och få behandling. Det finns redan många som behövt vänta med att få vård, eftersom sjukvårdsplatserna är upptagna av covidpatienter.

Alla har fått möjligheten att vaccinera sig men dock inte tagit möjligheten och vaccinera sig på grund av att de är rädda för eventuella biverkningar. Om människor inte vaccinera sig kommer vi inte få stopp på denna smittspridning.

Detta handlar inte bara om att få ett bättre skydd mot viruset, utan hur många ska behöva dö för att förstå hur allvarligt det är??

Att många människor inte ta vaccinen på seriös gör att det påverka andra omkring, vilket blir svårare att kunna återgå till ett normalt samhälle, där allt var som vanligt t. ex kunna umgås med 3–5 personer på offentligt platser, restauranger.

Jag tror ingen av oss vill leva i ett samhälle där det nästan känns som du är inlåst i en bur, och kan bara gå ut när det är nödvändigt.

Som sagt vi är i det här tillsammans och vi kommer att ta oss igenom det här, tillsammans.

Avslutningsvis vill jag säga det är viktigt att alla vaccinera sig för att kunna få ett skydd mot viruset och minska den allmänna smittspridningen i samhället. För att kunna återgå till ett normalt liv igen krävs det att fler tar ställningen, gå och vaccinera dig nu.

Detta är din tredje tråd om samma uppgift. Lägg in ditt nya utkast i din förra tråd istället, så blir det mindre rörigt. Denna tråd låses. /Smutstvätt, moderator 

Tråden är låst för fler inlägg

Close