1 svar
72 visningar
Alex 22 18
Postad: 10 okt 2020 13:17

Något att plugga på

Hej! 

Det var länge sen sist jag läste engelska grund, och nu börjar jag läsa engelska 5 och jag känner att jag är så himla dålig. Jag har t.ex glömt en hel del enkla verb, grammatik, hur man bygger meningen och så vidare. 

Har någon bra källor att kunna använda för att komma i gång med engelskan som t.e.x Youtube kanaler, sajter, ordlistor, konversationer i olika situationer att läsa eller vilket som helst. 

Vad skulle ni rekommendera mig att göra i det fallet? 

 

Tack! 

Smutstvätt 15376 – Moderator
Postad: 10 okt 2020 13:35

I allmänhet brukar exponering vara en bra idé. Hitta en youtubekanal eller två som du tycker har intressant innehåll, gärna med undertexter. Titta först på en video en gång utan undertexter, och sedan en gång med. 

Dessutom: Låna böcker och läs! Gå till ditt närmaste bibliotek, och kika på olika engelska böcker. Välj ut en bok som du tycker verkar lätt, en som verkar svår, och en som känns lagom svår. Läs sedan ett kapitel i varje bok, och känn efter. Då har du något att utgå ifrån, och då är det lättare att be om hjälp från en bibliotekarie. Välj gärna någon bok du tycker är intressant, så går det lättare! 

Prata även gärna engelska med dina kompisar. Det kan kännas stelt i början, men det brukar gå över ganska fort. :)

Svara Avbryt
Close