8 svar
111 visningar
dFuze är nöjd med hjälpen
dFuze 47
Postad: 24 feb 07:58

När ska man börja med matten?

Hej. Jag har precis utfört det sista provet i matte 1c, där läraren framfört att jag ligger på en C nivå totalt i kursen. Det som sänkte mig rejält var terminsprovet, så därför vill jag få tips till hur jag ska öva inför kursprovet så att mitt betyg minst blir B. 

Min "största" fråga är ifall det är bra om jag börjar lite i taget, dvs kanske läser ma1c någon timma om dagen för att sakta repetera allt inför kursprovet i maj, eller om det är så att jag ska exempelvis vänta 3-4 veckor innan provet och då börja? (Kanske det är bättre att börja tidigare med tanke på att jag får fler kunskaper i ma2c under tiden?)

Tack för framtida svar!

Börja med en gång, annars finns risken att det kommer något annat i vägen, så att du inte har möjlighet att plugga så mycket matts som du hade tänkt.

dFuze 47
Postad: 24 feb 08:26

Okej, tack för svaret. Min lärare har också sagt att jag ska öva på problemlösning, men då är det väl bara att göra så många problemlösningsuppgifter som jag kan? Och när jag ska repetera ma1c, ska jag börja ifrån kp. 1 och röra mig uppåt, eller ska jag göra det jag inte kan speciellt bra?

Finns det kapiteltest i din bok? Gör dem, och kan du kapitel 1 så gå vidare.

dFuze 47
Postad: 24 feb 08:32

Okej. Tack för svaret igen!

Börja nu! Mycket bättre

dFuze 47
Postad: 24 feb 10:23

Jag ska göra det :). Då kommer det nog att bli ett bra betyg, eftersom det fortfarande är 3 månader kvar. 

ConnyN 1786
Postad: 24 feb 10:54

Kanske ett tips kan vara att du tittar lite extra på inledningarna till avsnitten. Min upplevelse är att om jag läser inledningarna och går igenom exemplen som om jag satt på en föreläsning och försöker att lära mig vissa råd eller formler utantill. Då är det stor skillnad när jag sitter med uppgifterna. Skulle vara kul om du vill testa det nu när du redan gjort uppgifterna och se om du får en del aha-upplevelser. 

dFuze 47
Postad: 24 feb 11:02

Ja, det ska jag testa!

Svara Avbryt
Close