3 svar
66 visningar
NoWilliam är nöjd med hjälpen!
NoWilliam 5
Postad: 24 maj 2019

Nazisternas väg till makten (slutsats)

Hej! Jag undrar om någon skulle kunna hjälpa mig att skriva en slutsats om nazisternas väg till makten (mellankrigtiden).

MVH William

Vad har du skrivit hittills? 

NoWilliam 5
Postad: 24 maj 2019

Jag har bara skrivit det här "Om inte Hitler hade kommit till makten kanske någon annan ledare skulle ta över mycket senare. Skulle de ekonomiska problemen lösas i Tyskland? FN hade antagligen inte skapats eller skapats mycket senare om inte andra världskriget bröt ut."

Försök att beskriva hur Hitler kom till makten ur olika perspektiv.

Förslag på perspektiv:

socialt perspektiv: Hur kunde det komma sig att folk undrrkuvade sig en diktatorisk ledare? Varför var det tyska folket villiga att sluta upp bakom Hitler? Kan det berott på folkligt missnöje. Generellt sett så när folk hat det socialt dåligt och känner sig maktlösa så banar det ofta väg för en diktator eller extrema partier. Hur såg situationen för folket ut i Tyskland på 30-talet? Revanch kan också vara ett cenyralt ord kanske...

Ganska nära ligger här det ekonomiska perspektivet. Tyskland hade en ganska dålig ekonomi efter sina förluster i första världskriget och haft en stor inflation under 1920-talet. Hur kan detta spelat in i nazisternas och Hitlers förutsättningar?

Man kan ha ett politiskt perspektiv. Hitler och hans parti NSDAP hade inte stöd av mer än hälften av befolkningen. Istället så lyckades han få stöd av andra partier som hjälpte honom till makten. Vad hade dessa partier för roll i att Hitler kom till makten och vilka partier stödde hobom och varför?

Där finns några punkter att utgå från. Kunskapskraben i historia tar också upp att man ska se händelser ur olika perspektiv så det är inte fel om du tydligt får med dem.

Svara Avbryt
Close