0 svar
484 visningar
Jonto Online 8845 – Moderator
Postad: 13 nov 16:30 Redigerad: 13 nov 16:34

NP Nationella muntliga- Policy på Pluggakuten

Hej!

Under kommande veckor genomförs muntliga nationella i vissa årskurser. Här kommer en sammanfattning om vad som är tillåtet och inte tillåtet på Pluggakuten vad gäller NP Uppgifter.

OTILLÅTET / INTE OKEJ:

  • Att lägga upp frågor som kommer från årets nationella prov eller att nämna något om innehållet på årets nationella prov. Detta är otillåtet av två anledningar, dels att det betraktas som fusk, att ta hjälp på en betygsgrundande uppgift och dels att proven har sekretess i flera år efter att proven har genomförts. Detta betyder att det alltså inte heller är tillåtet att lägga upp något om proven ens efter att du själv eller alla elever genomfört det, då proven har sekretess i flera år.
  • Tänk på att du är ansvarig för vad du publicerar på Pluggakuten. Eftersom provet genomförs av elever på olika tidpunkter finns en risk att uppgifter sprids via sociala medier eller från kompisar. Du kan inte skylla på att du inte visste att det du publicerar här kom från nationella provet utan var lite källkritisk. Är du osäker på om något är okej att posta här eller inte, ta kontakt med mig eller någon övrig moderator innan och kolla om det är okej. Då behöver du inte vara orolig för att begå något regelbrott.

 

TILLÅTET / OKEJ:

  • Att träna på gamla nationella prov som Skolverket har publicerat på sin hemsida och fråga om här på Pluggakuten. Här kan du se vilka som finns om du klickar dig fram. https://www.skolverket.se/innehall-a-o/landningssidor-a-o/gamla-nationella-prov
  • Området/temat för årets nationella prov berättar din lärare några dagar innan provet genomförs. Det är okej att öva på frågor/begrepp/uppgifter allmänt kopplat till det området och fråga om det här. Skriv dock gärna inte ut att detta har med temat till NP att göra, den informationen ska eleverna få från sin lärare och inte här.
    Om du bryter mot vår policy och därmed Pluggakutens regler så kan det leda till att vi behöver ta bort din tråd eller redigera den samt att du får en tillsägelse eller avstängning beroende på hur allvarligt regelbrottet bedöms och omständigheterna kring det. 
Svara Avbryt
Close