1 svar
116 visningar
Derell är nöjd med hjälpen
Derell 73
Postad: 4 apr 2020 19:49

nyhetsartikel

SVT ersätter Eurovision.


Efter 64 år i rad av Eurovision så ställs årets Eurovision song contest in, men som ersättning kommer SVT presentera ett eget Eurovision Paket. I direktsända ”Sveriges 12:a”ska svenska folkets Eurovision vinnare väljas, skriver SVT i ett pressmeddelande. 


i år ställs Eurovision song contest in på grund av corona pandemin, men inte för de svenska folket. De svenska tv-tittarna får ändå se och rösta på alla låtar som skulle ha varit med i Eurovision. Detta är tack vare Edward af Sillén, sveriges meste  Eurovision Kommentator och Christer Björkman, som skapat två program för SVT:s räkning. 


Eurovision veckan på svt sänder den 9 maj. I programmet presenteras årets 41 bidrag av komikern David Sundin och SVT:s producent Christer Björkman. Via melodifestivalens app kan det svenska folket rösta vilka 25 bidrag som ska deltaga i finalen.


Jag tycker att det är helt utmärkt att under denna kris så kan svenska folket fortsätta en tradition som pågått i 64 år, säger .....  som kollat på Eurovision i 20 år. 

 

Det är allt jag skrivit vad ska jag lägga till?

Jonto 8873 – Moderator
Postad: 5 apr 2020 02:10

Har du skrivit nyhetsartikeln?

Jag gissar att du har byggt den på andra nyhetsartiklar . Om det inte finns så mycket mer information där så finns det ju inte så mycket mer att säga om det.

Svara Avbryt
Close