Piranshahr 107
Postad: 9 jun 2019 Redigerad: 9 jun 2019

Om läkare programmet

Hej

Jag undrar om det finns läkare programmet på distans i Sverige? Jag menar inte helt och hållet på distans, jag vet att det finns många obligatoriska seminarier och mycket praktik i utbildningen. Men till exempel om de har spelat in sina undervisningar och man kan ser de hemifrån och man går till universitet bara för obligatoriska momenten.
Jag har hört att det finns apotekare och receptarie programmet på det här sättet.

Mvh Piranshahr 

Om du bor så pass långt bort från lärosätet du blivit antagen till blir det ohållbart i längden oavsett om det finns obligatoriska moment eller inte. Det blir en avvägning mellan pendeltiden och hur mycket obl saker som finns.

Särskilt läkarlinjen vet jag har mycket praktik som absolut inte är frivillig

solskenet 2754
Postad: 31 jan 2020 Redigerad: 31 jan 2020

 Distansutbildning för just läkarlinjen finns inte i Sverige.

Jonto 4093 – Moderator
Postad: 1 feb 2020

Det brukar vara så att antingen är utbildningen på distans och då sker nästan allt via nätet(föreläsningar, examinationer, seminarium) etc.

På alla kurser har man ju dock rätt att anmäla sig och bara gå på de obligatoriska momenten och sen studera på egen hand med böckerna hemma. Hur många obligatoriska moment som finns skiljer sig åt.

Vad jag vet så finns ej läkarprogrammet på distans. En annan försvårande faktor är att du ska göra praktik på läkarprogrammet. Det är inte säkert att skolan kan lösa det i din hemkommun.

Svara Avbryt
Close