7 svar
108 visningar
Qetsiyah 2644
Postad: 14 jan 2020

Övningshäftet i analys i flera variabler förtjänar ingen annan färg

Se här på min skapelse:

Stay tuned för läroboken, som kommer kläs i samma lyx

1DumbTerrorist 11
Postad: 14 jan 2020

Wow, vilken underbar skapelse. Hur går man tillväga för att skapa ett sånt mästerverk?

Qetsiyah 2644
Postad: 14 jan 2020

Jo vet du, man köper guldpapper från tror jag Clas Ohlsson, sedan klipper man den. Sedan klipper man den lite till på hörnen i mitten och omkring. Sedan så tejpar man liksom fast den lite bakom sådär lite här och lite där och extra liksom på flärpen under sidan. Sedan måste man få in själva boken i emballaget och det är trixigt men går bra om man har handskar. Sedan så är det klart men mam måste också kolla om boken går att stängas och öppnas för om man har gjort fel vilket är lätt hänt eftersom inte alla är mästare i detta delikata handverk så måste man helt enkelt göra om hela grejen. Sedan så låter man skapelsen liksom marinera på bokhyllan en eller två nätter för att guldet ska absorberas in och att de andra avundsjuka böckarna gör sig bekväma med den nytillkommna VIP gästen. Om det uppstår osämja kan vederbörande böcker som vägrar underkastelse ges bort eller brännas då de inte längre passar att vara kvar. Självklart kan boken inte ligga hårt mot trä utan måste ligga på en duk silke alternativt silkesträ. Det är inte okej att närliggande böcker avnjuter samma duk varför duken måste vikas upp längs sidorna. Boken får heller inte direkt kontakt med andra då det är oheligt och smutsar ned övningshäftet.

Ebola 1213
Postad: 14 jan 2020

Ser ut som om olyckan varit framme i nedre vänstra hörnet eller ser jag i syne? Väldigt vackra mellanstadie-fasoner må jag säga!

Jonto Online 2893 – Gy-lärare (Ty)
Postad: 14 jan 2020 Redigerad: 14 jan 2020

Snyggt! Bra att klä in böcker då vårdar man dem så de kanske förhoppningsvis håller livet ut. Tror många kommer bli avundsjuka på den fina inramningen.  Du ska inte skriva någon snygg titel på också?

Själv lyckades jag aldrig klä in böcker snyggt när man blev tvingad till detta i högstadiet. Då delade dessutom skolan ut ett brunt trist omslagspapper för alla böcker till oss som inte bemödade oss att vara kreativa och köpa eget. 

PATENTERAMERA 1090
Postad: 14 jan 2020

Finns det inte sådan där vidhäftande genomskinlig plast att slå in böcker med nu för tiden? Då kan man ju se vilken bok det är. Mycket mera praktiskt.

Har du inte ”toppat formen för tidigt” och kört med guld redan på flervariabel-nivån? Vad skall du nu använda när du kommer till de riktiga guldklimparna som Mechanics av Ladau & Lifshitz, Dynamics av Kane & Levinson, Thermodynamics av Fermi, Electrodynamics av Jackson, Special Relativity in General Frames av Gourgoulhon, Continuous Media av Malvern, Baby Rudin, Advanced Calculus av Sternberg & Loomis eller Advanced Linear Algebra av Roman?

Skulle vara intressant att höra vilka böcker som andra tycker förtjänar guld.

Qetsiyah 2644
Postad: 15 jan 2020 Redigerad: 15 jan 2020

Mellanstadiefasoner... Alltså egentligen var det för att plasten var slut hehe. Papper bleknar egentligen i jämförelse om vilket hantverk som är mest delikat, lätt hänt att det kommer bubblor eller veck lite varstans som förstör hela looken. Jag använder faktiskt en bakkavel när jag slår in med plast och tar en annan person till hjälp vilket inte behövdes till guldet här.

Den självaklara nackdelen att den inte är genomskinlig gör nog inget, ingen annan bok har ju samma omslag hehe, men det blir nog problem med det senare när övningshäfte i analys i flera variabler får konkurrens så att säga. Kanske av Advanced Calculus av Sternberg & Loomis eller Advanced Linear Algebra av Roman, några fysikböcker kommer dock inte få guld av mig.

Ebola: ja, olyckan har vart framme där lite grann.

Qetsiyah 2644
Postad: 15 jan 2020 Redigerad: 15 jan 2020

En update: läroboken behöver ingen inplastning så den har fått en guldrygg istället (dubbelsidad tejp var väldigt svårt att handskas med så det blev lite fult):

Men nu är det slut på pysslet

Svara Avbryt
Close