1 svar
37 visningar
Larsa 1
Postad: 13 okt 2020

Personbeskrivningar

Hej, jag har en muntlig redovisning imorgon där jag ska prata om två personbeskrivningar som jag har valt ut ur en bok. Jag har nu gjort det men vet inte direkt vad jag ska säga om dem.

Personbeskrivningarna: 

" Han var kanske sex år, ljushårig och stadig; kläderna var sönderrivna på honom och ansiktet smetigt av söndermosad frukt." 

"Sina shorts, skjortor och diverse andra plagg bar de i händerna, men alla hade fyrkantiga svarta mössor med silvermärken". 

Kan ni snälla hjälpa mig? 

ConnyN Online 1592
Postad: 14 okt 2020

Vad får vi veta om den första du beskriver? Inte så mycket, men en del som gör att man blir nyfiken på fortsättningen.
Vilken bild får du? Jag ser en lite stadig ljushårig pojke, kanske sex år sammanbiten med munnen som ett streck ögonen lyser av ilska. Ansiktet smetigt av söndermosad frukt. Man anar att det här kommer någon att få ångra.

Den kursiva texten är vad personbeskrivningen leder in mig på för tankar, men du som läst mer av texten har säkert en annan bild. Vad du kan prata om är hur väl lyckas man beskriva en person på några få rader.

Nästa exempel du har ger mig bilden av några som alla kommer gående med fyrkantiga svarta mössor med silvermärken. Vad betyder det? Scouter, studenter eller militärer. Ja vi får inte veta så mycket, men även här väcks nyfikenheten. Vad är det för mössor, vad är det för människor som går där.

Det är väl vad jag får ut mest av dessa personbeskrivningar. De väcker min nyfikenhet på fortsättningen. Det kanske du kan prata om.

Svara Avbryt
Close